Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook Instagram
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Ajankohtaista Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Maastopyöräily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Metsästyskoira Metsästäjä Riekko

Metsästys Enontekiöllä

Riekonmetsästys alkaa Enontekiöllä normaalivuotena 10.9. ja jatkuu 31.3. saakka.

Ympäröivät metsähallituksen lupa-alueet jaettiin uudelleen vuonna 2008, eli Enontekiön kunnassa on nyt neljä eri metsästysaluetta entisen kahden sijaan. Ounaslomasta käsin metsästettäviä alueita ovat kolme itäisintä, eli alueet Hetta-Karesuvanto (1614), Näkkälä (1615) ja Nunnanen (1616). Tietoa riekkoluvista. Kaikilla näillä lupa-alueilla on niin vanhoja mäntymetsiä, tunturikoivikoita kuin tunturipaljakoitakin. Koska alueilla on myös tuulen kovettamia tunturinrinteitä onnistuu riekon kevätjahti hiihtäen. Riekkoluvilla saa metsästää myös jänistä, vesilintuja ja pienpetoja. Lisätietoja metsästyksestä Metsähallituksen mailla saa Tunturi-Lapin luontokeskuksesta Enontekiöltä, puh. 0205 64 7950.

Myös Enontekiön yhteismetsä myy pienriistalupia omistamalleen 30 000 ha alueelle. Luvallista riistaa ovat riekot, vesilinnut, jänikset ja pienpedot. Mökeiltämme matkaa yhteismetsän lupa-alueelle on 15 km. Metsästysalue sijaitsee Enontekiön eteläpuolella, Ounastuntureiden itä- ja länsipuolella kahtena erillisenä palstana, joissa molemmissa voi metsästää samalla luvalla. Metsästysluvan hinta on esim. 27 €/vrk tai 90 €/vko. Molempien palstojen läpi kulkee metsäautotie. Lisätietoja lupien ostoon löytyy osoitteessa www.enontekion-yhteismetsa.fi

Majoituksemme toimii hyvänä tukikohtana ja latautumispaikkana lähellä metsästysmaita. Ounaslomasta saat halutessasi lainaksi kaikki metsästyksessä tarvittavat kartat sekä neuvoja metsästyspaikoista.

Vierailijoita: 63845

Sivut päivitetty 5.5.2024