Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook Instagram
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Ajankohtaista Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Maastopyöräily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Maastopyöräily Maastopyöräily Maastopyöräily Maastopyöräily Maastopyöräily

Maastopyöräily

Enontekiöllä on useita maastopyöräilyyn sopivia reittejä. Reittejä riittää ajettavaksi koko viikoksi ja enemmänkin. Maasto vaihtelee mäntymetsiköiden, jänkkien ja avoimen tunturimaaston välillä. Jokaiselle pyöräilijälle löytyy vaikeustasoltaan sopivia reittejä. Pyöräilemään pääsee myös Pallas-Ylläs kansallispuiston reiteille. Talvella käytettävissä on yksi latu ja useat moottorikelkkaurat. Ounaslomasta saat kartat retkillesi mukaan. Voit ladata myös ilmaisen Rewindr-sovelluksen puhelimeesi, johon on ladattu Enontekiön maastopyöräreitit valmiiksi. Sovelluksesta näet oman sijaintisi ja se toimii myös matkapuhelinverkon ulkopuolella. Alla on lueteltu maastöpyöräilyyn sopivia päiväretkiä. Ounaslomasta voit vuokrata fatbiken.

Maastopyöräilyreitit

Palosenjärven polku 12 km
Maastoon merkattu tikkarin mallinen reitti, joka on pääosin helppoa, mutta pitkospuut ja loiva nousu asettavat pienen haasteen. Reitin alkupäähän on Ounaslomasta matkaa vain 1 km, joten et tarvitse autoa lähtiessäsi tälle reitille.

Pyhäkeron huiputus 11 km
Pyhäkeron huipulta, 711 metrin korkeudelta, on huikeat näköalat. Reitti erottuu selvästi maastossa, onhan Hetta-Pallas yksi suosituimmista vaellusreiteistä Suomessa. Reitti lähtee kansallispuiston rajalta, metsäautotien päästä parkkipaikalta. Alku on mäntymetsää Pyhäkeron autiotuvalle asti, josta lähdetään nousemaan Pyhäkeron huipulle. Puut katoavat ja alkaa tunturiosuus. Nousu on melko loivaa huipun loppunousua lukuunottamatta. Paluumatkalla täytyy olla jarrut kunnossa! Tämän reitin alkuun on matkaa Ounaslomasta 12 km, josta 6 km on asvalttia ja 6 km hiekkatietä. Vaihtoehtoisesti voit lähteä Ounaslomasta ilmaiseksi soutuveneellä järven yli 3 km, jolloin pyöräiltäväksi osuudeksi tulee 18 km.

Hetta-Näkkälä 28 km
Reitti on pääosin helppoa kangasmetsää, mutta vaativuutta lisää pitkospuuosuudet, lyhyet kivikkopätkät ja kosteikot. Reitillä ei juurikaan ole korkeuseroja. Näkkälän välitupa on reitin puolessa välissä. Reitin alkupäähän on Ounaslomasta 3 km. Reitin toiseen päähän tarvii kuljetuksen tai autonsiirron.

Näkkälä-Pöyrisjärvi-Näkkälä 31 km
Näkkälästä lähtee maastoliikenneura Pöyrisjärvelle. Matkan varrella on upeita tunturinäkymiä ja harjuja. Puusto on matalaa tunturikoivikkoa. Reitti on helppo ajaa muutamia märkiä kohtia lukuunottamatta. Tälle reitille suositellaan mielummin fatbikea kuin kapearenkaista maastopyörää reitin hiekkaosuuksien vuoksi. Pöyrisjärvellä on autio- ja varaustupa. Reitin alkupäähän on Ounaslomasta 40 km.

Kalmankaltio-Naltijärvi-Kalmankaltio 32 km
Kalmankaltiosta lähtee vahva mönkijäura pohjoiseen Naltijärvelle, jossa on autiotupa. Tämä reitti on helppo ja hyväkulkuinen ja sopii hyvin aloittelijallekin. Ounaslomasta on matkaa Kalmankaltioon 60 km.

Aurinkokeino 17 km
Ounasjärven ympäri kulkee keväisin vihreillä kepeillä merkattu monitoimilatu, jossa on sallittu myös fatbike-pyöräily. Reitin varrella on kaksi nuotiopaikkaa ja latukahvila. Latu ajetaan tampparilla aika ajoin. Ladun kunnostusta voi seurata täältä.

Vierailijoita: 61902

Sivut päivitetty 21.11.2023