Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook Instagram
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Ajankohtaista Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Maastopyöräily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Kuukkelit

Kuukkelit Hietajärvellä

Mandariinisorsa

Mandariinisorsat majoittumassa telkänpöntöllä

Riekko

Riekko Periläkoskella

Lapintiainen

Lapintiainen

Lintubongaus

Ounasloman mökeissä majoitut runsaan linnuston ja luonnon keskellä. Kesällä, etenkin touko-kesäkuulla, linnunlaulukonsertti on moniääninen ja voit tarkkailla sotkien ja erilaisten pikkulintujen pesimistä ja lentelyä. Tuvan ikkunan edessä on jokaisessa Ounasloman mökissä oma lintulauta, jossa voit ihastella ympäri vuoden laudan runsasta elämää esimerkiksi aamukahvilla istuskellen. Siemeniä kuluu vuodessa satoja kiloja. Ounaslomassa on runsaasti telkänpönttöjä, joissa pesii joka vuosi paljon lintuja. Myös muita lintulajeja pesii kymmenissä pöntöissä. Mökkialueella ja lintulaudoilla yleisimmät lintulajit ovat punatulkku, kirjosieppo, sinirinta, viherpeippo, järripeippo, urpiainen, peippo, lapintiainen, leppälintu, vihervarpunen, talitiainen, sinitiainen, varpunen, pulmunen ja telkkä.

Enontekiöllä voi nähdä useita lintulajeja, jotka ovat tyypillisiä vain arktisilla alueilla. Näitä ovat esimerkiksi riekko, kiiruna, pulmunen, kuukkeli, tunturipöllö, hiiripöllö, tunturihaukka, tunturikihu, tunturikiuru, piekana, lapintiainen, lapinkirvinen, lapinsirri, lapinuunilintu, lapinsirkku, lapintiira, taviokuurna, tundraurpiainen, tylli ja jänkäsirriäinen.

Tunnettu luonnonsuojelija ja erityisesti joutsenen suojelija Yrjö Kokko asui Enontekiöllä Ungelon torpassa. Yrjö Kokko -lintutornista näkee runsaan lintutarjonnan lisäksi upeat maisemat Ounas-Pallas tunturijonon suuntaan (kuva). Tyypillisiä lintuja Yrjö Kokko -lintutornissa ovat joutsenet, hanhet, sorsat, maakotka, muuttohaukka, taivaanvuohi, leppälintu, sinirinta ja järripeippo. Yrjö Kokko -lintutornille pääsee autolla tai pyörällä ja sinne on Ounasloman huvila-alueelta 12,5 km. Parkkipaikalta tornille on kävelyä noin 200 metriä.

Sotkajärven lintutornin tyypillisiä lajeja ovat kuikka, metsähanhi, kurki, riekko, jänkäkurppa, taivaanvuohi, joutsen, uivelo, maakotka, merikotka sekä useat kahlaajat, sorsat, haukat ja pöllöt. Lintutornissa on havaittu myös useita harvinaisuuksia. Sotkajärven lintutornille on matkaa Ounaslomasta 16,5 km ja lintutorniin pääsee myös pyörätuolilla.

Vierailijoita: 62864

Sivut päivitetty 30.12.2023