Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook Instagram
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Ajankohtaista Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Maastopyöräily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Ounasjoki Taimen Pilkkiminen

Kalastus Enontekiöllä

Ounaslomalla on ilmaiseksi asiakkailleen käytettävissä 4 soutuvenettä 13 kilometriä pitkällä, mutta vain noin kilometrin levyisellä Ounasjärvellä. Järvessä on mahdollisuus todella isoihinkin taimeniin, parasta aikaa taimenen uisteluun on loppukesä ja syksy. Voit myös tuoda oman perämoottorin mukanasi.

Hetan ympäristössä on useita jokia, mökkien ohi virtaava Närpistöjoki, Näkkäläjoki, Vaikkojoki ja Periläkoski, alle 10 km etäisyydellä. Joet ovat helposti autolla saavutettavissa. Kaikissa on harreja ja taimenia. Ounasjoen yläjuoksulla on myös hyviä nivoja ja koskia. Paras aika koskilla alkaa, kun kevättulva asettuu touko-kesäkuun vaihteessa ja jatkuu ruskaan asti. Edellä mainittuihin vesiin tarvitaan valtion kalastuksenhoitomaksu (18-64 vuotiaat) ja Hetan kalastuskunnan viehekalastuslupa, jonka saat Ounaslomasta. Luvan hinta asiakkaillemme 5 euroa / vrk, 10 euroa / 3 vrk,20 euroa / 7 vrk , alle 12-vuotiaat lapset saavat kalastaa aikuisen luvalla maksutta. Lisätietoa, ilmaiset kartat ja kalastusvinkkejä saat paikanpäällä.

Taimen ja harri ovat myös erinomaisia pilkkikaloja, niitä voi tavoitella samaisista joista, pilkkipaikoille voit siirtyä hiihtäen tai voit lainata meiltä potkukelkkaa. Ounasjärvestä ja monista muista lähialueen järvistä saa myös hyvin isoja ahvenia. Paras pilkkiaika alkaa maaliskuulla ja jatkuu jäiden lähtöön. Usein pilkkiä voi vielä toukokuun puolellakin.

Keväisin järjestämme myös retkiä tunturijärvelle. Saaliiksi saadaan enimmäkseen harreja, katso lisää.

Majoitus toimii myös hyvänä tukikohtana kalastukseen Kautokeinojoella, jonne on alle tunnin ajomatka. Kautokeinojoki on tunnettu isoista taimenistaan ja hyvistä koskistaan. Norjan kalastusluvan voi ostaa internetistä ja opastamme ostossa tarvittaessa.

Vierailijoita: 64677

Sivut päivitetty 9.7.2024