Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook YouTube
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Ounastunturi

Pyhäkero Jyppyrältä kuvattuna

Pyhäkero

Pyhäkero

Ruska

Retkeily

Pallas-Ylläs kansallispuiston pohjoisin ja laajin tunturiryhmä, Ounastunturit, kohoavat ikimänniköistä Enontekiön Hetan kylän eteläpuolella. Huipuista pohjoisin, Pyhäkero, on saavutettavissa 5,5 km kävelyllä, sama reitti jatkuu tunturijonoa etelään aina Pallas- ja Yllästuntureille.

Jyppyrältä, 100m kylästä kohoavalta vanhalta seitapaikalta kylää voi ihailla ylhäältäpäin. Huipulla laavupaikka, jonne matkaa Tunturi-Lapin luontokeskukselta vain 800m. Jyppyrän huipulta on hienot tunturimaisemat.

Enontekiön alueelle leimallista on myös hiekkaerämaat, joihin voi tutustua Pöyrisjärven ja Kalmankaltion seuduilla, sekä Hetan lähellä Ullatievoilla, mistä avautuvat komeat maisemat Ounastuntureille.

20 km pituinen Pahtajärven lenkki kulkee Pahtajärven komean kalliorotkon ja Paljaanselän laen kautta.

Pippovuoman suopolun pitkospuureitti tunturien itälaidalla tutustuttaa pohjoiseen suoluontoon. Reitin varrella on myös lintutorni.

Läheskään kaikille kauniille paikoille ei ole merkittyä polkua, Suomen harvimmin asutulla seudulla riittää tutkimista omien polkujen kulkijalle. Ounasloman henkilökunnalta saat lisätietoa ja karttoja päiväretkiä varten.Vierailijoita: 30527

Sivut päivitetty 26.4.2017