Auf DeutschAuf Deutsch
In EnglishIn English Booking arviot
Ounasloma
016-521055 sähköposti www.ounasloma.fi
Facebook YouTube
Etusivu Mökit Aktiviteetit Kuvat Kulkuyhteydet Kartat Yhteystiedot

Palvelumme Hiihto Retkeily Kalastus Metsästys Linnut Huskyajelu Moottorikelkkailu Safarit
Tunturi

Näkymä Yrjö Kokko -lintutornilta

Mandariinisorsa

Mandariinisorsat majoittumassa telkänpöntöllä

Kiiruna

Kiiruna Ounastunturilla

Lintubongaus

Enontekiöllä voi nähdä useita lintulajeja, jotka ovat tyypillisiä vain arktisilla alueilla. Näitä ovat esimerkiksi riekko, kiiruna, pulmunen, kuukkeli, tunturipöllö, hiiripöllö, tunturihaukka, tunturikihu, tunturikiuru, piekana, lapintiainen, lapinkirvinen, lapinsirri, lapinuunilintu, lapinsirkku, lapintiira, taviokuurna, tundraurpiainen, tylli ja jänkäsirriäinen.

Tunnettu luonnonsuojelija ja erityisesti joutsenen suojelija Yrjö Kokko asui Enontekiöllä Ungelon torpassa. Yrjö Kokko -lintutornista näkee runsaan lintutarjonnan lisäksi upeat maisemat Ounas-Pallas tunturijonon suuntaan (kuva). Tyypillisiä lintuja Yrjö Kokko -lintutornissa ovat joutsenet, hanhet, sorsat, maakotka, muuttohaukka, taivaanvuohi, leppälintu, sinirinta ja järripeippo. Yrjö Kokko -lintutornille pääsee autolla tai pyörällä ja sinne on Ounasloman huvila-alueelta 12,5 km. Parkkipaikalta tornille on kävelyä noin 200 metriä.

Sotkajärven lintutornin tyypillisiä lajeja ovat kuikka, metsähanhi, kurki, riekko, jänkäkurppa, taivaanvuohi, joutsen, uivelo, maakotka, merikotka sekä useat kahlaajat, sorsat, haukat ja pöllöt. Lintutornissa on havaittu myös useita harvinaisuuksia. Sotkajärven lintutornille on matkaa Ounaslomasta 16,5 km ja lintutorniin pääsee myös pyörätuolilla.

Ounasloman mökeissä tuvan ikkunan edessä on lintulauta, jossa voit ihastella laudan runsasta elämää esimerkiksi aamukahvilla istuskellen. Siemeniä kuluu vuodessa satoja kiloja. Lisäksi majoitusalueella on telkänpönttöjä, joissa pesii joka vuosi telkkiä. Myös muita lintulajeja pesii kymmenissä pöntöissä. Varsinkin alkukesästä majoitusalueellamme soikin moniääninen linnunlaulukonsertti. Mökkialueella ja lintulaudoilla yleisimmät lintulajit ovat punatulkku, kirjosieppo, sinirinta, viherpeippo, järripeippo, urpiainen, peippo, lapintiainen, leppälintu, vihervarpunen, talitiainen, sinitiainen, varpunen, pulmunen ja telkkä.Vierailijoita: 30261

Sivut päivitetty 26.4.2017